Samsun Sınav Kaygısı Terapisi

Sınav kaygısı birçok öğrenci için yaygın bir deneyimdir, ancak bazıları için yıpratıcı olabilir. Sınav kaygısı terapisi, bireylerin sınavla ilgili kaygıyı yönetmelerine ve üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış özel bir psikoterapi biçimidir.

Samsun Sınav Kaygısı Terapisi
0+
Memnun Danışan
0+
5 Yıldızlı Değerlendirme
0+
Terapi Hizmeti
Bireysel Psikoterapi

Sınav Kaygısı Yönetimi

Sınav kaygısı, sınavlardan önce, sınav sırasında veya sınavlardan sonra aşırı endişe ve korku ile karakterize bir performans kaygısı türüdür. Terleme, titreme veya hızlı kalp atışı gibi fiziksel semptomların yanı sıra konsantre olma zorluğu, yarışan düşünceler veya hafıza sorunları gibi bilişsel semptomlarla da kendini gösterebilir.

Sınav kaygısı terapisi genellikle bilişsel davranışçı terapi ve gevşeme tekniklerinin bir kombinasyonu ile gerçekleştirilir. BDT, bireylerin sınav kaygısıyla ilişkili olumsuz düşünce kalıplarını belirlemesine ve bunlara meydan okumasına yardımcı olur.

Gevşeme tekniklerinin uygulanması da sınavın getirdiği stresi ve fiziksel semptomları yönetmek için fayda sağlar.

Sınav kaygısı terapisi; sınavlar ve performansla ilgili olumsuz düşünceleri belirleme ve bunlara meydan okumaya katkı sağlar. Kaygıyı azaltmak için bireyleri kontrollü ortamlarda sınavla ilgili durumlara kademeli olarak hazırlamak da terapinin bir parçasıdır.

Derin nefes alma, meditasyon ve kademeli kas gevşetme gibi rahatlama teknikleri de terapide danışana öğretilir. Ana odaklanmak, düşünceleri ve duyguları yargılamadan kabul etmek, sınav esnasındaki dikkati arttırır.

Etkili çalışma alışkanlıkları ve zaman yönetimi gibi sınav kaygısını yenecek stratejiler de terapide öğrencilere sunulur.

Unutmayın, terapi bir lüks değil, bir ihtiyaçtır

Eğer kendinizi zor durumda hissediyorsanız ve hayatınızdaki sorunlarla baş edemiyorsanız, bir uzmandan yardım almak en doğru karar olacaktır.

Sınav Kaygısı Terapisi kimler içindir?

Sınav kaygısı her öğrenciyi etkileyebilir
İster belirli bir sınav ister akademik performansa dair genel bir korku olsun, sınav kaygısıyla mücadele eden kişiler terapiden faydalanabilir. Sınav kaygısı, ilkokuldan üniversite seviyesine kadar her yaştan öğrenciyi etkileyebilir.

Sınav Kaygısı Terapisinin faydaları nelerdir?

Seanslar nasıl ilerler?

Psikoterapi Süreci

Samsun Psikolog’dan bir terapi almaya başlamadan önce süreci size basitçe anlatalım.

1. Adım
Tanışma Seansı
Tanışma seansları sizin ve psikoterapistiniz arasında bağ kurmanıza yardımcı olan seanslardır. Bu seanslar ile hem siz psikoloğunuzu tanırsınız, hem de psikoloğunuz sizi tanır.
2. Adım
Tanımlama
Tanışma sürecine psikoloğunuz ile gerçekleştireceğiniz diyaloglarda sürecin nasıl ilerleneceği belirlenir. Psikoterapistiniz bu süreci planlar ve sizi bilgilendirir.
3. Adım
Hedef Belirleme
Seans sürecinde psikoterapi seanslarından beklentileriniz ve seansların sonucunda hedefleriniz belirlenir. Psikoterapistiniz bu doğrultuda seansları sürdürür.
4. Adım
Seans Süreci
Seans sürecinin ne kadar olacağı sabit bir bilgi değildir. Bu nedenle psikoterapistiniz, yaşadığınız olumsuz durumun sizi ne kadar etkilediğine bağlı olarak seansları sürdürecektir.
Samsun Uzman Psikolog
Samsun Uzman Psikolog Cem Batuhan AKINCIOĞLU, sunduğu Samsun Bireysel Psikoterapi hizmeti ile yaşadığınız zorlu süreci bir profesyonel desteği ile geride bırakmanıza yardımcı olmaktadır.
Danışanlarımız Öneriyor
Samsun Psikoterapi Danışmanlık Merkezi olan Zirve Psikoloji’den randevu alan danışanlarımız bizleri öneriyor. Yüksek danışan memnuniyeti içeren Samsun Psikolog Tavsiye yorumlarımıza göz atın.

Aklınıza takılan soru mu var?

Sınav Kaygısı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Samsun Psikolog tarafından sunulan psikoterapi hizmetleri hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtlarına göz atın.

Evet, sınav kaygısı terapisi, özellikle de bilişsel davranışçı terapi, güçlü bir araştırma tabanına sahiptir ve sınav kaygısını tedavi etmede oldukça etkilidir.
Terapinin süresi, bireyin ihtiyaçlarına ve sınav kaygısının şiddetine bağlı olarak değişir. Birkaç seanstan birkaç aya kadar değişebilir.
Kendi kendine yardım stratejileri faydalı olabilirken, bir terapistle çalışmak kişiselleştirilmiş rehberlik ve destek sağlayabilir.
Evet, sınav kaygısı konsantrasyon, hafıza ve problem çözme becerilerine müdahale ederek akademik performansı önemli ölçüde etkileyebilir.
Bazı durumlarda, kaygı semptomlarını yönetmek için terapiyle birlikte ilaç reçete edilebilir. Ancak, terapi genellikle sınav kaygısı için birincil tedavidir.

Sınav Kaygısı Blog

Samsun Psikolog olarak sınav kaygısı hakkında merak edebileceğiniz yazıları bir araya getirdik. Şimdi okumaya başlayarak sınav kaygısı terapisi hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtlarını keşfedin.

Çocukların okula uyum süreci

Çocuğun Okula Uyum Sürecinde Ebeveynler Ne Yapmalı?

Çocukların okula uyum sürecinde ebeveynlerin rolü yükse…

Sınav Kaygısını Yenmek

Sınav Kaygımı Nasıl Yenerim? 10 Önemli İpucu

Sınav kaygısı öğrenciler için yaygın bir durumdur. Ma…

Samsun Psikolog Randevu Al

Tek başına çözmekte zorlandığın zorlu zamanları Samsun Uzman Psikolog Cem Batuhan AKINCIOĞLU ile psikoterapi seanslarına başlayarak geride bırak.